Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vlădescu: Nu este posibilă majorarea pensiilor în 2010

Vlădescu: Nu este posibilă majorarea pensiilor în 2010
7 Ianuarie 2010

Majorarea pensiilor in 2010 nu este posibila, iar in 2011 va fi foarte greu de realizat, a declarat, miercuri (6 ianuarie 2010), la un post de televiziune, ministrul Finatelor Publice, Sebastian Vadescu.
El a afirmat ca pensiile vor ramâne asa cum sunt in acest moment, pentru ca sitemul este “perfect dezechilibrat”. Oficialul MFP a mai spus ca, asa cum salariile si pensiile sunt inghetate in 2010, si sistemul de taxare va fi inghetat, iar cota unica si TVA nu vor fi majorate atât timp cât el detine portofoliul Finantelor. Comisiile de specialitate din Parlament au avizat miercuri majoarea punctului de pensie pentru 2010, desi Executivul a decis inghetarea pensiilor in acest an, conform angajamentelor cu FMI.
Potrivit ministrului Muncii, Mihai Seitan, valoarea punctului de pensie va fi pastrata la 732,8 lei in 2010. “Valoarea punctului de pensie o pastram la 732,8 lei, iar pensia medie anul viitor, plecând de la aceasta valoare a punctului de pensie, este 701,2 lei, ceva mai mare ca cea de anul acesta, o crestere nominala de 2,2 la suta.
Dar cresterea nu este datorata cresterii pensiei, ci structurii pensionarilor, in sensul ca cei noi care intra anul viitor in sistem intra cu pensii mai mari si atunci creste media”, a explicat ministrul Muncii, in comisiile de specialitate din Parlament.
http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one