Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Consiliile locale vor să introducă taxe de tranzit în oraşe, aplicabile camioanelor

Consiliile locale vor să introducă taxe de tranzit în oraşe, aplicabile camioanelor

Consiliile locale vor să introducă taxe de tranzit în oraşe, aplicabile camioanelor

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 30 Decembrie 2009
Vizionari: 127;

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere anularea unei taxe de tranzit în valoare de 200 lei impusă de de Consiliul Local Timişoara pentru fiecare vehicul de transport marfă de peste 7,5 tone care tranzitează oraşul, considerând-o "aberantă", ilegală şi nefundamentată.

Potrivit UNTRR, de la 1 ianuarie vor fi introduse taxe aplicabile transportatorilor rutieri la nivel judeţean, în Giurgiu, Cluj, Timiş, Tulcea şi la nivel local, în municipiul Timişoara.

"Cea mai aberantă dintre aceste taxe este cea a Consiliului Local Timişoara, care introduce taxa de tranzit de 200 lei pentru fiecare vehicul de transport marfă de peste 7,5 tone care tranzitează oraşul Timişoara. (...) UNTRR consideră aberantă această măsură în condiţiile în care pentru drumurile europene şi naţionale care se intersectează în Timişoara nu există variantă ocolitoare", se arată într-un comunicat al asociaţiei, remis miercuri.

Conform sursei citate, autovehiculele de marfă sunt obligate, în lipsa centurii, să intre în Timişoara şi să plătească taxa de tranzit, deşi drumurile naţionale şi europene sunt în administrarea Companiei Naţionale de Drumuri şi pentru utilizarea acestora se percepe deja un tarif de utilizare, sub forma rovinietei.

UNTRR apreciază că prin această măsură se creează în mod ilegal un precedent pentru orice localitate amplasată de-a lungul drumurilor europene sau naţionale şi solicită anularea imediată a taxei.

Asociaţia consideră că această taxă contravine legislaţiei europene şi creează o discriminare între vehiculele înmatriculate în judeţul Timiş şi celelalte vehicule înmatriculate în alte localităţi şi judeţe din România, sau în alte ţări, care tranzitează drumurile europene, naţionale care se intersectează în Timişoara.

Totodată, UNTRR susţine că taxa nu este fundamentată, ţinând cont de sursele de finanţare existente şi neluate în considerare, precum şi de lipsa unor analize adecvate cu privire la introducerea ei, şi adaugă "o nouă povară pe umerii transportatorilor rutieri", care se va reflecta în costurile care vor trebui suportate de populaţie.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one